outreach

By laraschrijft

10/03/2008

Category: Uncategorized

5 Comments »

Long time no see,

 maar ik ben nu op outreaaaaaaaaaach!
De eerste maand in NL, provincies Utrecht en Flevoland.
We gaan verblijven in utrecht, amersfoort en emmeloord.
Ons programma is voor een deel al gevuld, het andere deel moet nog gevuld worden door spontane ideeen en mensen die ons uitnodigen enzoverder.

We zijn gisterenavond dus aangekomen in Amersfoort, waar we met zijn zesjes (2m, 4v) bij een vriendelijke mevrouw en haar zoon mogen logeren.

Zondag begon met een baptistendienst, waar we al meteen een goeie naam maakten door te laat komen. De man naast ons -die blijkbaar een bekende Nederlander was, ene Marc Dik- fluisterde me toe dat ze ons al hadden afgeroepen en we onze hand moesten opsteken, maar er -nog- niemand aanwezig was!
De kerk was echt heel groot, maar supergezellig. De mensen daar kenden mekaar blijkbaar allemaal, had ikniet verwacht, en de voorganger was ook heel erg… ‘menselijk’. Hij heette ons na de dienst welkom en vroeg zelfs of we met hem meewouden om de preek van een stagair te evalueren. Juval en Jorik hebben dat dan ook gedaan.

’s Avonds deden we mee met een interkerkelijke gebedsavond voor Amersfoort, wat ons wel een beeld gaf van de stad -ook op geestelijk gebied- en dat is wel heel handig als we hier een weekje blijven!

Vandaag gingen we in groepjes rondlopen in de stad om een beeld te krijgen van de buurt en om eens te checken waar we tot hulp kunnen zijn.
Zo zijn we spontaan een verpleeghuis binnen gelopen, waar ze eerst niet zo enthousiast waren over onze komst…maar uiteindelijk hebben we toch een paar opties gekregen!

Ook zijn we in een buurtcentrum gaan checken (een soort OCMW had ik de indruk), waar we ook heel erg welkom waren. Morgen gaan we nog eens langs om concreter af te spreken

Verder gaan sommigen onder ons teachings geven bij jeugdgroepen, in een gereformeerdekerk, werken we met moslimvrouwen… Mogen we enkele dagen een gesloten (!!) asielcentrum binnen om een kinderfeestje te organiseren, een vrouwenavond en een jeugdactiviteit. Dat zijn zowat de grootste dingen.

Vandaag gaan we nog naar een praatavond over “leefmilieu” met verschillende etnische groepen. Het gaat door in de moskee en alle sociale groeperingen zijn eveneens aanwezig..Spannend!

Laat af en toe wat van jullie weten aub, mijn sociaal contact met het thuisfront keldert hier gigantisch en dat vind ik wel heel spijtig…

Van voor naar achter
Kirsten, Judith (staffie), Lara, Renate, Juval, Jorik

Advertenties

5 Responses to “outreach”

 1. minder bidden meer helpen! hehehehe

  kvind het supercool da jullie binnemogen in een gesloten asielcentrum eigelijk. alleja vind het andere helpendinges ook cool duh.

  ge staat ook weer heel mooi spontaan op de foto, kvind da.. tof aan u! :p kweet nie hoe ik het anders moet zeggen hehe

  doe het nog goed! en denk veel aan mij want ik ben kei lief en blablabla je weet het wel!

 2. En wie kan er weer niet normaal op de foto staan 😉
  In Amersfoort staat dus wel de EH waar ik n jaar heb gezeten he!:)
  En en en.. Hoe is het met GOD en jou?

 3. Jow die roze broek roelt 😀 Het leven gaat hier zo’n beetje z’n normale gangetje, weer de gebruikelijke T-toestanden, en ik ga vanmiddag zowaar een hele middag studeren. Jaja, ik maak mij ouders trots. Het leven is wel wat grijzer geworden sinds je vertrek, maar ik tel de dagen af dat je terugkomt 😉 (oké, niet echt, maar het klinkt zo mooi ^^ )
  Geniet van je tijd, veel sterkte en succes en Gods zegen!

  xxx

 4. Ha schatteken pattateken,
  wa zijn uw haar lang geworden????
  Heb jij maar 1 stafken??
  Hey gigagantie Lara, tot snel hou ons op de hoogte!!!! HEEL benieuwd!

 5. Nee,Inge…wat gij ziet, is dat ze nu bruin zijn geworden…
  en mijn froe (=’pony’) is gewoon uit mekaar gevallen, waardoor het ook anders lijkt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: